HATAY / HASSA - Hassa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hassa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
GİRNE MAH. HASTANE CAD. HASSA ANADOLU İMAM HATIP LISESI BLOK NO: 21 HASSA / HATAY
Mesleki din eğitiminde bölgemizin en saygın ve tercih edilen kurumu olmaktır.
Misyon
İmamlık,hatiplik ve Kur´an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi için görevli elemanlar yetiştirmek ve yüksek öğrenime hazırlamak ve mesleki eğitim vermektir.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
BAŞLAMA 08:30 BİTİŞ 15:30
Kaloriferli
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Ulaşım
Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adana il merkezlerinden direkt araç buunmaktadır.
Servis Bilgisi
Köylerden ve civar mahallelerden gelen öğrencilere taşımalı öğretim kapsamında ücretsiz servis mevcuttur.
Okulumuz Hassa İlçe Merkezinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Hassa ilçe merkezi sınırları içerisinde , Antakya-Gaziantep yolu üzerinde, şehir merkezine 1 km. , il merkezine 79 km.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
143.59 352.450
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%20
Sportif Etkinlikler
İlçe bazında düzenlenen sportif turnuvalara katılım sağlamaktayız ve okul içi sınıflar arası turnuvalar düzenlenmekteyiz.
Proje Çalışmaları
Okul içinde her gün kitap okuma projesi, 12. sınıf öğrencilerine yönelik Hedef 2022 YKS projesi kapsamında ders çalışma kampları yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus yurt dışı projelerine Common Language With Immigrant Students ( Göçmen Öğrencilerle Ortak Dil ) projesi ile başvurumuzu tamamladık ve onay sürecini beklemekteyiz.
Diğer Hususlar
2021-2022 Mesleki Uygulama Yönergesi kapsamında 11. ve 12.sınıf öğrencilerimize ilçemizdeki uygun cami, Kur´an kurslarında ve ilçe müftülüğüne bağlı kreşlerde vaizelik ve Kur´an kursu öğreticiliği becerileri kazandırılmaktadır.